Overslaan en naar de inhoud gaan
5 maart 2020

Coronavirus

Terwijl de uitbraak van het coronavirus in epicentrum China steeds meer onder controle lijkt, nemen de zorgen in de rest van de wereld over het virus juist toe. Met meer dan 95.000 gevallen van besmette personen over de hele wereld en meer dan 3.200 doden is het coronavirus voor veel landen een nachtmerrie geworden. Het aantal besmette personen neemt dagelijks toe.
Als specialist in (zaken)reis-/annuleringsverzekeringen krijgen wij veel vragen of er dekking is voor de uitbraak van het coronavirus.
Over het algemeen is het uitbreken van een virus geen verzekerde gebeurtenis.
Het moment van boeken van de reis is een belangrijk gegeven om te kunnen bepalen of een claim, die betrekking heeft op het coronavirus, is gedekt. Als de reiziger - voorafgaand aan het boeken van een reis - redelijkerwijs had kunnen weten dat de eindbestemming in een risicogebied is gelegen, beschouwen wij dat als een ‘bekende gebeurtenis’ en is er geen dekking. Reist men naar een gebied waar het coronavirus heerst, ook dan is er sprake van een ‘bekende gebeurtenis’. De reiziger heeft bewust het risico genomen.

Is er dekking onder de (zaken)reis-/annuleringsverzekering?
Wij geven een paar voorbeelden:
- Besluit de reiziger om te annuleren uit angst voor het virus, is dat niet gedekt.

- Als de reiziger een reis heeft geboekt naar een bestemming waar ná de boekingsdatum het coronavirus is geconstateerd, zou er dekking kunnen zijn onder de reis-/ annuleringsverzekering.

- Wordt er gedurende een reis op de bestemming waar verzekerde verblijft op dat moment het coronavirus geconstateerd, dan is er sprake van een ‘onbekende gebeurtenis’. Wordt de reiziger tijdens de reis ziek, dan is dat verzekerd onder de reisverzekering.

Hienfeld biedt voor reis-/annuleringsverzekeringen verschillende voorwaarden aan. Of er dekking is onder de verzekering is afhankelijk van de polisvoorwaarden die van toepassing zijn op de afgesloten verzekering. Hienfeld zal iedere claim beoordelen in overeenstemming met de feiten en de van toepassing zijnde polisvoorwaarden.

Voor meer informatie
Als u vragen heeft over de dekking voor een geplande reis, neem dan contact op met onze Afdeling Acceptatie reisverzekeringen. Zij zijn bereikbaar via +31 (0)20 5 469 469.

13 juni 2022

Rotterdam Maritime Services Community verwelkomt Hienfeld als 60e lid

30 mei 2022

Hienfeld associate partner van het Verbond van Verzekeraars

2 maart 2022

Situatie Oekraïne en Rusland

18 februari 2022

Kantoor gesloten vanaf 13:00 uur i.v.m. storm Eunice

21 januari 2022

Update mobiliteit en reizen in tijden van Corona